Sivas’ı Tanıyalım

Sivas’ı Tanıyalım, İç Anadolu’nun doğusunda yer alır ve tarihi İpek Yolu güzergâhlarının kestiği bir yerde konumlanmıştır.

İç Anadolu’nun en soğuk ili olma özelliğine sahip olan Sivas‘ta karasal iklim hâkimdir. Yazları sıcak ve kurak olmakla beraber kış, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde genellikle yağış vardır. Şehirde hayvancılık oldukça gelişmiştir. Koyulhisar, Yıldızeli, Akdağlar, Zara ve Şerefiye yörelerinde bol miktarda yaban domuzu, tilki ve ayıya rastlanır.  Divriği İlçesinde (Danişment ve Sincan Bucaklarında); Zara ilçesi  (Beypınar ve Bolucan bucaklarında) , Yıldızeli ilçesinde, Suşehri ilçesi (Gökçekent bucağı)  keklik ve tavşan bulunmaktadır.  Ulaş, Kangal, Hafik ilçelerinde ve Çukurbelen köyü çevresinde kanatlı av hayvanlarından şahin ve bıldırcına sıklıkla rastlanır.  Hafik, Çukurbelen ve Seyfebeli bölgelerindeki bataklıklarda yaban ördeği buunur. Ayrıca şehirdeki tüm göllerin çevresinde yaban kazları vardır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra bütün akarsular ile Todurge, Hafik, Lota ve Gürün Gökpınar gölleri balık avlanan tatlı sulardır.

Sivas Tarihi Yerler:

Sivas’ı Tanıyalım,, Hatipoğlu Camii, Altınyayla Camii,Kale Camii, Ulu Camii, Aşık Veyse Müzesi, Ulu Camii, Hardal Köyü Camii, Kale Camii, Merkez Camii, İnkışla Cami, İnkışla Hamzalı Cami, Çepni Cami, Divriği Ulu Camii ,Bahattin Şeyh Türbesi, Yusuf Şeyh Türbesi, Uzunbelen Hubyar Türbesi,  Ahi Yusuf Türbesi, Hüseyin Gazi Türbesi, Seyit Baba Türbesi, Gogi Baba Türbesi, Sitte Melik Kümbeti, Nurettin Salih Kümbeti, Naip (Gazezler) Kümbeti, Sinaniye Hatun Türbesi, Pamuk Han, Burma Han, Mirçinge Hanı, Dipli Han, Handere Köprüsü, Halil Rıfat Paşa Köprüsü, Tekke Köyündeki Samut Baba Kümbeti görülmeye değer tarihi eserlerdir. İlçede ayrıca Meydan Cami, Kuşçu Köyü Cami, Şeyh İbrahim El Aziz Cami, Demiryurt Cami, Acısu Köprüsü, Şeyh Merzuban Türbesi, Pir Gökçe (Pir Göcek) Türbesi, Demiryurt Mağaraları, Aşağı Kilise, Yukarı Kilise, Erşün Kilisesi,  Odur Kilisesi, Darüşşifası (ilçe merkezindedir ve UNESCO’nun ‘Dünya Mirası’ listesinde yer almaktadır) Divriği Kalesi, Kesdoğan Kalesi, Doğantepe ve Erence köylerinde Bizans dönemine ait olduğu sanılan iki kaledir.